Akkoyunlu Ortaokulu

Vizyon: Eğitim ve Öğretim süreci içinde; Yaşadığı toplum değerlerine saygı gösteren Kendisine, ailesine ve ülkesine karşı sorumluluklarını yerine getiren Haklarını koruyan ve başkalarının haklarına saygı gösteren Fikri, vicdanı ve irfanı hür, sevgi saygılı ve hoşgörülü bireylerin yetişmesi için; Demokratik yönetim anlayışı içinde, kendine güven duyan Teknoloji araçlarını en verimli şekilde kullanan Değişim ve gelişime açık Yerel, Ulusal ve Uluslararası başarılara imza atan örnek bir kurum olabilmektir.

Misyon: Türk Milli Eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkilaplarını benimseyen Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine bağlı Sağlam karakterli,dürüst Kuvvetli vatan ve millet sevgisi olan İnsani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış İlkesine yararlı, okuyan inceleyen, araştıran Milli ve evrensel değerleri tanıyan ve benimseyen Araştırmac, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen Kendi düşüncelerini sunarken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren Görev ve sorumlulukların bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek

Başarılar: 2016-2017 eğitim öğretim yılında okulumuz sekizinci sınıf öğrencilerinden tamamı liselere yerleşmiştir. * Fen Lisesi (3 Öğrenci) * Anadolu Lisesi (8 Öğrenci) * Sağlık Lisesi (1 Öğrenci) * Meslek Lisesi (5 Öğrenci) * İmam Hatip Lisesi (8 Öğrenci) 2019.2020 Eğitim Öğretim yılında 6 Öğrencimiz Fen Lisesine yerleşmiştir. 2020.2021 Eğitim Öğretim yılında 2 Öğrencimiz Fen Lisesine 1 öğrencimiz de proje okullarına yerleşmiştir.

Saatler: Ders başlama ve bitiş 08:20-14:40
Bağlantı: Uydu İnternet (VSAT)
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: 2021.2022 Diyarbakır Hentbol il birinciliği. 2021-2022 Diyarbakır Çermik Atletizm ilçe 1.liği 2021-2022 Diyarbakır Atletizm kızlar il 5.liği
Bilimsel Etkinlikler: 2021.2022 TÜBİTAK BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları:

WEB - https://akkoyunluortaokulu.meb.k12.tr

Adres - AKKOYUNLU MAH. AKKOYUNLU KÜME EVLERİ NO 15 ÇERMİK / DİYARBAKIR

Yerleşim Yeri - Taşıma Merkezli Köy

Adres - AKKOYUNLU MAH. AKKOYUNLU KÜME EVLERİ NO 15 ÇERMİK / DİYARBAKIR

Ulaşım Öğretmen Servisiyle ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl Merkezine 80 km, İlçe Merkezine 17 km